söndag 4 januari 2015

Nytt år - nya utmaningar

Nu när jul- och nyårshelgerna är över kan livet kanske återgå till det "normala" igen. Visst är det trevligt med helger och extra lediga dagar men jag finner storhelgerna stressande och mer eller mindre plågsamma. Dock har dessa helger trots allt fungerat ganska bra denna gång. En lugn julafton och en fartfylld juldag. Annandagen var bara lugn... Även nyårsafton var lugn... Barnen var hemma, de roade sig med att se film på TV och spela på sina nya surfplattor. Det var lugnt i huset och när natten la sig och raketerna utanför slutat smälla så var det bara att försöka sova några timmar.

Nu är det redan den 4 januari 2015. Jag har haft några barnfria dagar och under dessa jobbat på med bilderna i datorn, scannat både diabilder och negativ. I morgon kommer barnen hem igen. Sista dagarna på jullovet, fritids i morgon och sen lediga på tisdag. Sen börjar skolan igen och allt återgår till det "normala". Med skillnaden att Simon ska "byta" klass och ingå i en liten undervisningsgrupp.

Mina utmaningar när det gäller barnen är att jag fortsätter på den väg jag påbörjat, hålla fast vid rutiner och försöka utveckla dem så de blir än bättre. Morgnarna fungerar riktigt bra nu, trots vissa "svårigheter" med vissa delar. (Dessa återkommer jag med vid senare tillfälle.) Även kvällarna är ok nu. Helgerna rullar på för det mesta och det känns bra. Något jag vill få till nu är att barnen blir än mer delaktiga hemma, t ex duka matbordet eller städa sitt rum.

Men den största utmaningen är för mig arbetssituationen. Efter ett års sjukskrivning har jag kommit igång med arbetsträning. Har klarat av tre veckor nu innan jul. Nu väntar två månader till innan jag ska vara återanpaasad i yrkeslivet. Hur långt det leder återstår att se. Men jag har mina föraningar...Med hopp om ett gott 2015!


Inga kommentarer: